… is een stukje natuur van bijna 300 hectare ten noorden van Oosterhout (NB). Rondom wordt deze polder omzoomd door Oosterhout, de Statendamweg, de A59 en de A27. Vanuit het midden van dit prachtig stukje natuur is de skyline van de wijk Dommelbergen te zien, de 6 windmolens op het bedrijventerrein Weststad III en de Amercentrale in Geertruidenberg. Weilanden worden afgewisseld met bomen en watertjes. Er is verbluffend veel aan flora en fauna te vinden. We hebben zelfs een keer een ree gezien in de Oranjepolder.

Deze polder, die stamt uit circa 1750, is er niet alleen voor het boerenbedrijf, maar ook voor de recreatie van de mensen in de omgeving. Hondenbezitters laten er hun trouwe viervoeters uit, sportieve lieden fietsen of rennen er, er is een sportparkje en een schaatsbaan, een milieu-educatief centrum en een volkstuinencomplex en er zijn twee waterplassen waar in de zomer volop gezwommen wordt.

Deze website is er voor het plezier dat dit uniek stukje natuur ook mij geeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *